Заворушення на Банковій: слідство ведеться за чотирма статтями

Заворушення на Банковій: слідство ведеться за чотирма статтями

Укрінформ
Досудове розслідування щодо подій у день народження активіста Сергія Стерненка 20 березня під Офісом Президента ведеться за чотирма статтями Кримінального Кодексу України.

Про це голова Нацполіції Ігор Клименко заявив під час свого виступу на третьому позачерговому засіданні Верховної Ради, передає кореспондент Укрінформу.

«За фактом цих подій розпочато досудове розслідування за чотирма статтями Кримінального Кодексу України: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для заподіяння тілесних ушкоджень; умисне знищення або пошкодження майна; наруга над державними символами; виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки нацистського режиму», - повідомив Клименко.

За його інформацією, наразі слідчі поліції за погодженням з прокурорами оголосили про підозру 7 особам щодо цих подій, серед яких – 25-річний чоловік, якому повідомили підозру щодо хуліганства, і який розбив скло у вхідних дверях ОП (мова йде про Влада Сорда – ред.).

Також серед тих, кому повідомили про підозру щодо цих подій – 26-річний чоловік, підозра повідомлена щодо хуліганства.

Читайте також: ДБР не виявило причетності депутатів і політсил до заворушень під Офісом Президента

«Щодо свастики, яка була намальована на стіні Офісу Президента. Символ справді з’явився там уже після завершення акції, о 23:35, і ми встановили цю особу (яка залишила цей символ на стінах ОП – ред.). Не розкриватиму деталі, поки не будуть належним чином оформлені всі процесуальні документи», - повідомив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 20 березня під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-