Президент підписав закон про посилення захисту лісів і запобігання пожежам

Президент підписав закон про посилення захисту лісів і запобігання пожежам

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення захисту лісів і запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

“Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, на торфовищах та землях інших категорій» № 1259-ІХ, який парламент ухвалив 19 лютого 2021 року”, - ідеться в повідомленні.

Закон, зокрема, встановлює заборону випалювання з порушенням установленого порядку сухої рослинності у прибережних смугах уздовж річок, морів, морських заток і лиманів, навколо водойм та на островах, у середовищі розмноження та на шляхах міграції тварин. За порушення заборони передбачається адміністративна відповідальність.

Читайте також: Глава Мінрегіону обіцяє гучні кримінальні справи за пожежі з жертвами

Крім того, документ зобов’язує землекористувачів не допускати випалювання сухої рослинності з порушенням установленого порядку, обкошувати (з прибиранням скошеного) та оборювати земельні ділянки, прилеглі до торфовищ, полезахисних лісових смуг, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 19 лютого ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №3526 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій», яким обмежила випалювання сухої рослинності та її залишків. За відповідне рішення проголосували 311 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-