Глава Мінрегіону обіцяє гучні кримінальні справи за пожежі з жертвами

Глава Мінрегіону обіцяє гучні кримінальні справи за пожежі з жертвами

Укрінформ
Під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому ухвалили низку рішень для запобігання пожежам цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Мінрегіону.

"У засіданні взяли участь члени Державної комісії та керівництво обласних та Київської міської держадміністрацій. Державна комісія ТЕБ і НС обговорила та ухвалила низку рішень. Зокрема, щодо заходів запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Чернишов наголосив, що пріоритетним завданням є ефективна підготовка всіх регіонів до протидії надзвичайним ситуаціям весняно-літнього періоду, і з цією метою будуть проведені перевірки щодо готовності сил і засобів до швидкого реагування та буде здійснено низку організаційних та практичних заходів.

Міністр також наголосив, що необхідно посилювати відповідальність місцевої влади за неналежне дотримання протипожежної безпеки.

Читайте також: Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення пожежної безпеки

"Я запевняю, що у разі надзвичайних подій, які приведуть до людських жертв чи матеріальних втрат – будуть гучні кримінальні справи. Всі відповідальні – понесуть покарання", – додав Чернишов.

Крім того, під час засідання Комісії розглянули стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах України та питання забезпечення потреб населення та галузей економіки водними ресурсами у разі настання маловоддя.

Чернишов наголосив, що Мінрегіон у межах своєї компетенції контролюватиме неухильне дотримання встановлених режимів роботи водосховищ і водогосподарських систем. У разі виникнення дефіциту води будуть вживати всіх необхідних заходів щодо раціонального використання ресурсів. Пріоритет надаватимуть використанню води для питних і побутових потреб населення.

Як повідомлялося, у Києві у п'ятницю вранці загорівся будинок для літніх людей "Срібний вік" у Подільському районі. Обійшлося без жертв.

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, що, за попередньою інформацією, було переобладнано під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. В пожежі загинули 15 людей. Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-