Степанов назвав фейками та міфами відмову медиків від COVID-вакцинації

Степанов назвав фейками та міфами відмову медиків від COVID-вакцинації

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав інформацію про те, що медики відмовляються вакцинуватися від COVID-19 завезеною в країну вакциною, фейками і міфами.

Про це Степанов заявив у четвер на брифінгу під час робочої поїздки до Вінниці, передає кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що побував у вінницькій міській клінічній лікарні №1 – опорній з лікування пацієнтів з COVID-19 - і поспілкувався з медиками стосовно вакцинації.

«Відвідав пункт вакцинації, де проходить вакцинація мобільними бригадами. Подивився, поспілкувався з лікарями щодо бажання вакцинуватися. Бо зараз багато фейків, багато міфів, інколи відверто абсурдних, про те, що нібито медичні працівники не хочуть вакцинуватися. Що нібито медичні працівники проти вакцинації, проти конкретної вакцини. В першій лікарні, згідно з тими списками, які складено, понад 67% лікарів готові вакцинуватися», - сказав Степанов.

Читайте також: Україна уклала угоди про нерозголошення з шістьма виробниками вакцин - Шмигаль

За його словами, наразі є медичні працівники, лікарі, які перехворіли на COVID-19 і які «просто хочуть мати захист трішечки пізніше, бо зараз в них ще є антитіла. Особливо ті, які перехворіли не більше, ніж шість місяців тому. Тому вони зроблять це за місяць-два».

Міністр також заявив, що попри те, що перехворів на COVID-19 у листопаді, публічно вакцинувався у понеділок, «виходячи з того, яка антивакцинальна вакханалія протягом останніх двох місяців відбувається в країні».

«В нас є деякі політичні діячі, які чомусь почали себе вважати політиками, і вони вважають за необхідне зробити все, щоб кількість людей, які будуть вакцинуватися в Україні, була якомога меншою. Ми це бачимо на основі соціологічних досліджень», - зазначив Степанов.

Читайте також: Прем'єр не виключає внесення змін у порядок черги на COVID-вакцинацію

Як повідомлялося, Україна розпочала вакцинацію від COVID-19 24 лютого 2021 року вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Станом на 4 березня 2021 року, від COVID-19 щеплено 9 568 людей, усі вони отримали 1 дозу вакцини.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

У чергу на вакцинацію від COVID-19 через портал і додаток «Дія» та через контакт-центр МОЗ вже записалися 100 тисяч українців

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-