Шмигаль зробить COVID-щеплення публічно, коли дійде черга

Шмигаль зробить COVID-щеплення публічно, коли дійде черга

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що вакцинуватиметься від коронавірусної хвороби COVID-19 публічно, коли прийде його черга.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Стосовно публічної вакцинації, звичайно, як тільки буде нагода, коли дійде моя черга, я із задоволенням публічно провакцинуюсь і запрошую всіх це робити. Буду це робити, щоб показати, що вакцинація - це критична необхідність для національної безпеки нашої держави, і кожен може проявити себе в тому, щоб здобути глобальний імунітет", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Зеленському зробили щеплення вакциною Covishield

Він додав, що країни, в яких швидше провакцинується населення, зможуть швидше повернутися до нормального життя.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також: МОЗ запустило сторінку з розвінчання фейків про COVID-вакцину

Вакцинація проти COVID-19, згідно з національним планом щеплення, проводитиметься в 5 етапів. На першому етапі мають бути вакциновані медичні працівники, які працюють в лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Також в Україну доставлено 700 тис. доз вакцини для профілактики поліомієліту, анатоксин для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену в кількості 1,5 млн доз, вакцина для профілактики кашлюку, дифтерії та правця у кількості 600 тис. доз, анатоксин для профілактики дифтерії та правця у кількості 300 тис. доз.

Читайте також: Уряд виділив майже 1,5 мільярда на виплати медикам, які вакцинують від COVID-19

Станом на 4 березня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 9 568 осіб.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-