По немовлят, народжених від сурогатних матерів, приїхали батьки з Аргентини

По немовлят, народжених від сурогатних матерів, приїхали батьки з Аргентини

Укрінформ
Сьогодні вночі в закритому на карантин аеропорту «Бориспіль» приземлився чартерний рейс , яким із Аргентини прибули 11 подружніх пар по немовлят, народжених їм від сурогатних матерів-українок.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Прибулих зустрічала особисто посол Аргентини в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінскі. Перед цим МЗС України дало дозвіл на в'їзд до України батькам з Аргентини, які через закриті кордони не могли забрати своїх дітей, народжених від сурогатних матерів", - йдеться у повідомленні.

Усі прибулі повинні пройти обов’язкову обсервацію. Потому – оформлення дитячого паспорта і пошук можливості повернутися додому.

Як повідомлялося, у столичному готелі "Венеція", який є відділенням клініки Biotexcom, перебуває 51 дитина, народжена методом сурогатного материнства. Батьки не можуть забрати дітей через карантинні обмеження.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до правоохоронців з вимогою щодо негайного реагування на ситуацію.

Читайте також: Іспанці хочуть забрати немовлят: Денісова зустрілась із послом щодо сурогатного материнства

Згодом Денісова оглянула приміщення, обладнані під “готель для немовлят”, і визнала, що умови там створені гарні, а всі діти доглянуті. Також вона заявила, що на робочій нараді з представниками МЗС та ДМС було напрацьовано дієвий механізм вирішення цієї проблеми передачі малюків, народжених сурогатним способом, їхнім біологічним батькам.

У парламенті 15 травня зареєстрували законопроєкт №3488, який запроваджує ліцензування клінік і кримінальну відповідальність за порушення під час сурогатного материнства.

Міністерство соціальної політики наголосило на необхідності розробки національної політики щодо сурогатного материнства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-