У СЕТАМ розповіли, чому тварини потрапляють на аукціон

У СЕТАМ розповіли, чому тварини потрапляють на аукціон

Укрінформ
Домашні тварини можуть виставлятись на продаж на торгах у зв'язку з неналежним утриманням тварини - після рішення суду про конфіскацію у власника.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів виконуючий обов'язки генерального директора ДП "СЕТАМ" Олександр Мамро.

"Чому тварини потрапляють на аукціон? Як я розумію, сьогодні найбільш актуальне питання - це дві собаки (із повідомлень у медіа - прим.), які знаходяться на продажі на аукціоні ДП "СЕТАМ". Ці дві тварини реалізуються згідно з рішенням суду про конфіскацію у власників, за неналежне утримання тварин. Тобто, там є рішення судді про конфіскацію і про накладення штрафу на власників. Чому є таке рішення суду? Тому що ці люди, маючи в себе на утриманні тварин, тварин не виховували, тварини поводились агресивно і надалі нападали на людей", - зазначив він.

Посадовець зауважив, що такі протоколи складаються за 254 статтею КУпАП і надалі справа передається до суду - де згодом і приймається рішення про конфіскацію та продаж.

"Як правило, такі тварини не конфісковуються, їх із "зараз на зараз" у власників ніхто не забирає, у цих же людей тварини знаходяться на утриманні до моменту проведення торгів. Далі державний виконавець передає всю інформацію з описом на реалізацію до ДП "СЕТАМ", - пояснив він.

Потім триває загальна процедура - надається 30 днів на реєстрацію в аукціоні і всі охочі можуть зареєструватись та викупити тварину.

"Надалі тварина або залишається, знову ж таки, у цього власника, або вона може бути вилучена по іншій процедурі - передана, наприклад, до кінологічного центру, де тварина буде утримуватись в належному стані", - відмітив Мамро.

Представник СЕТАМ додав: законодавством врегульовано, що є вичерпний перелік майна, яке може бути вилучене, описане та продане.

"Забирають переважно свійських тварин. Питання з тваринами домашніми — собаками, котами - це виключні випадки", - додав він.

Олександр Мамро також висловив сподівання, що надалі така процедура буде законодавчо врегульована більш досконало.

Читайте також: "Собака за борги": у Малюськи є план, що робити з незвичним лотом

Раніше у ЗМІ оприлюднили інформацію про продаж собак елітних порід через платформу ДП "СЕТАМ".

Зокрема, 22 травня спливає терміни торгів за пітбультер'єра Тару 2015 року, що перебуває на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-