COVID-19 показав, що медичної реформи не вийшло — Президент

COVID-19 показав, що медичної реформи не вийшло — Президент

Оновлено
Укрінформ
Президент Україна Володимир Зеленський заявив, що в умовах пандемії коронавірусу Україна опинилася медично голою, тож медичну реформу треба переглядати.

На цьому він наголосив під час пресконференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"COVID-19 показав — реформи не вийшло", - сказав він.

За словам Президента, там є нормальні речі, які були зроблені, але дуже багато всього, на що не звертали увагу, "і ми опинились просто медично голі. Голі перед таким викликом. Ось чому я кажу, що треба переглядати реформу".

Зеленський зауважив, що слід звернути увагу не лише на медиків. Треба подивитись і на зарплату водіїв швидких. "Вони не виходять на страйки, але ми їх чуємо. Не може водій швидкої працювати за 4-5 тисяч гривень. Мені здається, це неправильно. Якщо тубдиспансери і психіатричні лікарні виходять зі страйками, що їх закривають, - це неправильна реформа, вона нерозумна. Вона не для людей і точно не для лікарів. Тому її треба переглядати", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Другий етап медреформи запускався на основі нереальних розрахунків - Степанов

В Україні 1 квітня розпочався другий етап медичної реформи. Ним передбачено, що заклади охорони здоров’я, які надають спеціалізовану (міські, районні лікарні) і високоспеціалізовану (обласні лікарні й центри) медичну допомогу, отримуватимуть кошти за договором з НСЗУ.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня 2020 року виповнився рік з дня інавгурації Володимира Зеленського, який переміг на виборах Президента України.

Пресконференція Зеленського проходить на території паркової частини Маріїнського палацу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-