У літаку, що має евакуювати українців зі словенського кордону, є 100 вільних місць — Кулеба

У літаку, що має евакуювати українців зі словенського кордону, є 100 вільних місць — Кулеба

Укрінформ
Українці, які “застряглі” на італійсько-словенському кордоні, будуть евакуйовані спецавіарейсом, на літаку є 100 вільних місць. МЗС України пропонує українцям, які, можливо, перебувають у регіоні Північної Італії, вилетіти цим літаком.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу після позачергового засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міністерство інфраструктури з авіакомпанією відпрацьовує рейс. Але на борту є ще 100 зайвих місць. Тому наші консули вже роблять оголошення в Північній Італії, якщо хтось бажає евакуюватися цим рейсом, він може звертатися і потрапити на цей літак”, - сказав Кулеба.

За його словами, МЗС зараз працює над тим, щоб максимально забезпечити людям комфорт, наскільки це можливо за нинішніх обставин, підготувати до евакуації на батьківщину.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що громадян України, які застрягли на кордоні Італії та Словенії, повернуть на батьківщину спецрейсом цими вихідними.

Читайте також: Україна вивозитиме іноземців та повертатиме своїх громадян після закриття кордонів

Як повідомляв Укрінформ, із 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших обмежувальних заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Читайте також: На час карантину для вантажних перевезень працюватимуть всі великі пункти пропуску

На цей момент в Україні підтверджено 3 випадки коронавірусу. Серед них один летальний.

Читайте також: У Зеленського пояснили ситуацію із заблокованими на кордоні зі Словенією українцями

Відповідно до останніх даних, у світі підтверджено 147 838 випадків коронавірусу. Найбільша кількість заражених – у Китаї (80 976), Італії (17 660), Ірані (12 729), Південній Кореї (8 086), Іспанії (5 232). Зафіксовано 5 539 смертей від коронавірусної хвороби. Одужали 71 718 людини.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила коронавірус Covid-19 глобальною пандемією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-