Збитки на 173 мільйони: ГПУ заявляє про масштабну

Збитки на 173 мільйони: ГПУ заявляє про масштабну "схему" в Міноборони

Укрінформ
Головна військова прокуратура виявила факти, які свідчать про завдання Міністерством оборони України 173 млн грн збитків.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

"За версією слідства, працівники Міністерства оборони України у 2017 році при закупівлі засобів зв’язку іноземного виробництва для потреб оборони у контракті не передбачили обов’язкової умови щодо одержання Україною відповідних компенсацій (офсетного договору) на загальну суму понад 173 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як заявили в ГПУ, вказані дії є порушенням вимог закону "Про державне оборонне замовлення" та Порядку укладання компенсаційних (офсетних) договорів і видів компенсацій, що можуть надаватися за цими договорами, затвердженого постановою Кабінету міністрів України. "При зазначених обставинах службові особи Міноборони діяли всупереч інтересам держави та, ймовірно, з метою одержання неправомірної вигоди одним із спецекспортерів", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: На сьогодні порушені 583 кримінальні справи щодо учасників концерну Укроборонпром

Головною військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-