НАБУ за два тижні отримало понад 1700 звернень

НАБУ за два тижні отримало понад 1700 звернень

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України за два тижні отримало понад 1,7 тис. звернень щодо можливої корупції.

Про це йдеться на сторінці НАБУ у Facebook.

“Понад 1700 звернень щодо можливої корупції надійшло до НАБУ за останні два тижні. З них понад 960 звернень телефоном, 360 - електронною поштою, 370 - поштою (в папері)”, - уточнюється в повідомленні.

У НАБУ зазначають, що всі звернення належним чином зареєстровано, їм нададуть правову оцінку та надішлють відповіді заявникам.

За даними Бюро, найчастіше громадяни скаржаться на неналежне досудове розслідування; порушення соціальних, трудових прав та законних інтересів; порушення вимог земельного, житлово-комунального законодавства; порушення законодавства під час примусового виконання судових рішень.

Читайте також: Рада дозволила НАБУ і ДБР здійснювати "прослушку"

Крім того, додають у відомстві, часто трапляються випадки, коли люди не інформують про конкретні факти корупції, а скаржаться на життєві обставини та сусідів.

У зв'язку з цим у НАБУ наголошують, що проводитимуть розслідування тільки фактами, які їм підслідні - це ймовірні злочини, вчинені високопосадовцями, а також випадки, коли місцевій громаді чи інтересам держави завдано збитків більш як на 960 тис. грн.

Щодо ж до решти звернень, то їх скерують до інших органів для розгляду в межах компетенції, зазначили в НАБУ, запевнивши, що навіть за таких обставин повідомлятимуть заявникові, з яким органом йому варто надалі тримати зв'язок.

Читайте також: Між НАБУ, Генпрокуратурою і СБУ немає конфліктів — Рябошапка

“Більше того, Бюро надасть роз’яснення можливих шляхів відновлення порушених прав та інтересів”, - підкреслюється в дописі.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 23 вересня закликав громадян інформувати про факти корупції на гарячу лінію НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-