ПЕН-Конгрес розпочався флешмобом на підтримку заручника

ПЕН-Конгрес розпочався флешмобом на підтримку заручника "ДНР" журналіста Асєєва

Укрінформ
85-ий Міжнародний ПЕН-Конгрес розпочався у Манілі на Філіппінах флешмобом на підтримку українського журналіста і блогера Станіслава Асєєва, який понад два перебуває у полоні "ДНР".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, перед відкриттям асамблеї президент Міжнародного ПЕН Дженніфер Клемент розповіла делегатам, що саме 1 жовтня виповнюється 30 років українському письменнику, журналісту, члену Українського ПЕН Станіславу Асєєву, незаконно ув’язненому проросійськими збройними формуваннями «ДНР». Вона закликала делегатів бути солідарними з українцем і долучитися до флешмобу на його підтримку.

85-ий Міжнародний ПЕН-конгрес у Манілі триватиме до 4 жовтня. Фокус-тема Конгресу цього року – «Мови, якими ми говоримо» – спрямована на підтримку свободи літератури і малих мов. Участь у форумі беруть понад 200 авторів і членів національних ПЕН-центрів із 50 країн.

Читайте також: Журналісту Асєєву, який перебуває у полоні "ДНР", виповнюється 30 років

Як повідомлялося, зв'язок із донецьким блогером і автором проєкту "Радіо Свобода" "Радіо Донбас. Реалії" Станіславом Асєєвим, який публікувався під псевдонімом Станіслав Васін, перервався 2 червня 2017 року. Майже через два місяці після зникнення представники російської окупаційної адміністрації у Донецьку повідомили про те, що журналіста заарештовано за підозрою у “шпигунстві”. Відтоді представники влади України не мають доступу до незаконно затриманого журналіста.

Міжнародна коаліція One Free Press включила справу Асєєва до переліку 10 “найтерміновіших”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-