Рябошапка назвав дедлайн реорганізації Офісу генпрокурора

Рябошапка назвав дедлайн реорганізації Офісу генпрокурора

Укрінформ
Генпрокурор Руслан Рябошапка має намір до кінця поточного року здійснити більшу частину робіт з реорганізації прокуратури в Офіс генпрокурора.
Про це він зазначив під час виступу на Комітеті з питань правоохоронної діяльності у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Для нас критичний дедлайн - це Новий рік. До кінця року ми б хотіли б провести левову частину роботи із реорганізації Офісу генерального прокурора, затвердження нової структури, чисельності і переформатування центрального апарату", - сказав Рябошапка.

Відповідаючи на запитання, які спеціалізовані прокуратури він планує створити, Рябошапка зазначив, що це буде підрозділ, який займатиметься розслідуванням економічних злочинів.

"Інший напрямок, який ми для себе визначили, - це спеціалізована прокуратура, але спеціалізація у вигляді департаменту. Це економіка - те, що повязано з банками, з державними підприємствами, екологічні злочини категорії, які завдають шкоди природному середовищу, які повязані з видобутком ресурсів - видобування газу, бурштин, ліс", - резюмував генпрокурор.

Крім того, Рябошапка пропонує запровадити щорічне оцінювання роботи прокурорів замість трирічного.

“Що стосується трирічного циклу оцінювання роботи прокурорів, то мені здається, що це занадто багато, занадто довгий період — протягом трьох років спостерігати, оцінювати і потім приймати рішення”, — сказав генпрокурор.

Він вважає за доцільне запровадити щорічне оцінювання роботи прокурорів.

“У нас і на державній службі такий самий є підхід: щорічного оцінювання. Я думаю, що ми так само могли би справитися зі щорічним оцінюванням роботи прокурорів”, — уточнив генпрокурор.

Читайте також: Депутати підтримали законопроєкт про реформу прокуратури

Як повідомлялося, 10 вересня Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроєкт №1032, який передбачає реформу прокуратури.

Законопроєкт, зокрема, передбачає ліквідацію Головної військової прокуратури, Генпрокуратура перейменовується у Офіс генерального прокурора, а усі прокурори мають пройти переатестацію. Їх кількість має зменшитися з 15 до 10 тисяч. Також планується підняти заробітну плату прокурорам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-