Із українського та російського аеропортів одночасно вилетіли літаки з учасниками обміну

Із українського та російського аеропортів одночасно вилетіли літаки з учасниками обміну

Фото
Укрінформ
Із українського та російського аеропортів вилетіли літаки з учасниками обміну.

Зокрема, заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко з аеропорту “Внуково” повідомив: “Зустрічайте”.

Одночасно з аеропорту “Бориспіль” вилетів російський літак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також український журналіст Роман Цимбалюк повідомив із Москви в ефірі ТСН, що літак з українцями щойно вилетів.

"Хвилину назад літак направився до столиці України", - сказав він.

У Facebook Цимбалюк додав: "Наші стартували додому. Обмін відбувся. У небо піднявся літак Ан-148 зі словом «Україна» на борту. Зустрічайте наших хлопців".

Як повідомлялося, за неофіційною інформацією, у списки для видачі Україні політв'язнів в рамках обміну було включено 24 моряки, яких затримали біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року, і ще 11 засуджених у РФ.

Серед них - журналіст Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” Роман Сущенко, кінорежисер з Криму Олег Сенцов, кримський фермер, якого затримали за проукраїнську позицію в окупованому Криму, Володимир Балух, громадський активіст, якого звинувачують начебто у підготовці терактів в Криму, Олександр Кольченко, а також Микола Карпюк і Станіслав Клих, яких засудили за те, що нібито у 1994-1995 роках вони воювали проти російських сил у Чечні.

Крім того, у списку на обмін були незаконно вивезений до Росії і обвинувачений у начебто підготовці терактів на території РФ Павло Гриб, фігурант так званої справи “кримських диверсантів” Євген Панов, український пенсіонер Олексій Сизонович, якого звинувачують у незаконному перетині російського кодону і замаху на теракт.

Захисник Сущенка Марк Фейгін також повідомив, що, за його інформацією, обмін утримуваними громадянами між Україною і Росії має відбутися за формулою "35 на 35".

Водночас офіційної інформації про обмін наразі не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-