Патріарх Варфоломій передав вітання з Днем хрещення Руси-України

Патріарх Варфоломій передав вітання з Днем хрещення Руси-України

Укрінформ
Вселенський Патріарх Варфоломій передав українцям вітання до 1031-ї річниці хрещення Руси-України.

Послання Патріарха Варфоломія українському народові зачитав голова делегації Константинопольського патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл, який був присутній на літургії до Дня хрещення Русі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З Константинопольської церкви, яка народила та відродила весь український народ та його квінтесенцію — церковну свідомість, перебуваючи за кілька метрів від того місця, де хрестилася свята княгиня Ольга, з надзвичайною честю та радістю шлемо патріарші благословення та наші побажання всьому божому народові та вітаємо святим цілунком Блаженнійшого митрополита Київського та всієї України Епіфанія, ласкавого пастиря церкви України, і всіх без винятку святих архієреїв, що зібралися тут”, - зачитав вітання Патріарха Варфоломія митрополит Галльський.

Читайте також: Православна церква України почала свою першу Хресну ходу

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, у свою чергу, подякував Патріарху Варфоломію і делегації Константинопольського патріархату за слова вітання та благословення і передав Вселенському Патріарху вітання і побажав йому міцного здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 липня в Україні відбуваються урочистості з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Руси-України. Уранці 28 липня після Божественної літургії на території Софійського собору пройде хресний хід до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру та молебень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-