Держдеп вважає недостатніми зусилля Україні у боротьбі з торгівлею людьми

Держдеп вважає недостатніми зусилля Україні у боротьбі з торгівлею людьми

Укрінформ
Український уряд докладає значних зусиль для подолання проблеми з торгівлею людьми, однак ще не досяг мінімальних стандартів боротьби з цим негативним явищем, яке має світові масштаби.

Про це йдеться у останньому звіті Державного департаменту США щодо торгівлі людьми у світі, оприлюдненому в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Уряд України не повністю досяг мінімальних стандартів з припинення торгівлі людьми, однак докладає значних зусиль для цього. Уряд продемонстрував загалом висхідні зусилля у порівнянні з попереднім звітним періодом", - зауважується в розділі документа, що стосується України.

При цьому позитивно відзначається внесення змін до закону України про боротьбу з торгівлею людьми; збільшення коштів на реалізацію національного плану дій; розслідування більшої кількості випадків примусової праці; покращення підготовки посадових осіб.

Читайте також: ІМІ вимагає відновлення міжвідомчої комісії з питань безпеки журналістів

Водночас, вказується на потребу здійснити необхідні заходи у кількох ключових сферах. У тому числі, йдеться про необхідність відповідного покарання засуджених торговців людьми, визначення адміністративних ланцюгів відповідальності, інтенсивного розслідування злочинів у цій сфері. Крім того, існує потреба в підвищенні рівня підготовки правоохоронних органів, прокурорів і суддів, посилення гарантій щодо захисту свідків тощо.

Як вказується у звіті, впродовж останніх п'яти років фіксуються випадки торгівлі людьми в Україні, а також українців за кордоном. "Жертви серед українців піддаються торгівлі людьми та примусовій праці в Україні, а також у Росії, Польщі, Молдові та інших частинах Європи, Казахстані та на Близькому Сході", - зазначається в документі.

Читайте також: З початку року поліція виявила 189 злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми

Окремими категоріями при цьому називаються діти та дорослі, "які піддаються примусовому жебракуванню", а також вразливі особи з ромської громади.

Звіт Державного департаменту США щодо торгівлі людьми випускається щороку та охоплює ситуацію по всьому світу. За останніми даними, від цього явища на Землі потерпають близько 24,9 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-