Одеські курсанти пройдуть кілька морів на польському вітрильнику

Одеські курсанти пройдуть кілька морів на польському вітрильнику

Фото
Укрінформ
Курсанти Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» розпочали морську практику на вітрильнику ORP Iskra Військово-Морських сил Республіки Польща.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Для шести курсантів Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» розпочалася насичена програма морської практики на вітрильнику ВМС Республіки Польща – ORP Iskra. Майбутні військові курсанти беруть участь у багатомильному морському поході на борту цього вітрильника разом із польськими моряками", - зазначили у прес-службі.

Завдання практикантів – перетнути під вітрилами спочатку Балтійське море, потім увійти до Північного моря, пройти вздовж берегів Франції та успішно зайти через протоку Гібралтар до Середземного моря. Похід триватиме приблизно до 22 червня.

Курсанти Інституту ВМС проходять морську практику на вітрильнику ORP Iskra / Фото: Міноборони

Протягом морської практики курсанти взаємодіють з усіма членами екіпажу вітрильника при навчаннях з тактичного маневрування, разом з штурманами розробляють курс корабля, вчаться проходити складні для судноплавства морські райони, де щоденно триває інтенсивний рух транзитних суден.

Курсантам також доведеться визначати координати руху вітрильника, набудуть вони необхідних навичок і для орієнтування у морі за допомогою сучасних приладів, нестимуть вахту на кермі, виконуватимуть обов’язки сигнальника і рятувальників людей, що опинилися за бортом тощо. Під час походу керуватимуться документами й вимогами, за якими працюють моряки на кораблях держав-членів НАТО.

Читайте також: Прикордонники на Азові отримали новий катер-перехоплювач

Як зауважили в оборонному відомстві, морські походи на вітрильнику посідають особливе місце у системі підготовки майбутніх морських офіцерів ВМС ЗСУ. Перебуваючи безпосередньо в морі, курсанти працюють пліч-о-пліч з досвідченими моряками, вчаться взаємодіяти у команді.

Крім того, під час практики українські курсанти візьмуть участь у навчанні з боротьби за живучість корабля, яке охоплює цілий комплекс заходів. Це - тренування та взаємодія екіпажу по надходженню забортної води у відсіки вітрильника, практичні дії під час виникнення екстрених ситуацій, ліквідація пожежі у приміщеннях та багато інших важливих аспектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-