Михайлика прооперували в Німеччині -  з легені вийняли

Михайлика прооперували в Німеччині - з легені вийняли "речовий доказ"

Укрінформ
Одеського активіста Олега Михайлика вже прооперували в Німеччині.

Про це повідомляє Національна поліція у Facebook.

"Сьогодні, 11 січня, за інформацією іноземних колег, операцію проведено, кулю вилучено", - йдеться у повідомленні.

Так, у відомстві повідомили, що під час операції у активіста, на якого у вересні 2018 року Одесі був скоєний замах на вбивство, планувалося вилучення кулі. Тож, як уточнили в Нацполіції, для збереження речового доказу поліцейські отримали рішення суду щодо вилучення кулі та необхідної медичної документації компетентними органами Німеччини.

"Національною поліцією був підготовлений весь пакет документів, необхідний для збереження речового доказу після проведення операції одеському активісту лікарями у Німеччині. Всі документи, перекладені німецькою мовою, 10 січня були скеровані до Генеральної прокуратури України. На цей час всі матеріали отримані компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина", - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що окрім того, відразу після отримання інформації щодо запланованої операції Нацполіція звернулася каналами Інтерполу до компетентних органів ФРН для оперативного інформування німецьких правоохоронців про необхідність збереження речових доказів.

Читайте також: Князєв заявляє, що поліція встановила виконавців 9 нападів на громадських активістів

Як повідомляв Укрінформ, хірургам мюнхенської клініки, які планували вилучити 9 січня кулю з легені Михайлика, довелося відкласти на кілька днів операцію через відсутність пакету супровідних документів з боку ГПУ і МВС.

Слід зазначити, що адвокат Михайлика Вадим Оксюта сказав, що сторона потерпілого не повинна звертатися в органи Генпрокуратури, оскільки це не передбачено законом. Однак юрист уточнив, що надав докази і що заздалегідь повідомив про операції у ФРН в Головне слідче управління Нацполіції.

Він уточнив, що в грудні змінився орган досудового розслідування - на Головне слідче управління Нацполіції. 19 грудня було повідомлено керівнику слідчої групи Сергію Гуменюку про те, коли і де буде проходити операція з вилучення кулі.

4 січня було оприлюднено спільну заяву українців зарубіжжя, в якій вони вимагали від Генпрокуратури і Нацполіції України не зволікати з оформленням документів для виїзду в Німеччину потерпілого від замаху громадського діяча Михайлика - на операцію з вилучення кулі з легені.

Замах на вбивство українського політика, громадського діяча Олега Михайлика було скоєно восени 2018 року в Одесі біля його ж будинку. Досі триває досудове розслідування кримінальної справи. Одного з трьох підозрюваних поліція випустила з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-