Депутат Київради “забув” задекларувати дві квартири

Депутат Київради “забув” задекларувати дві квартири

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції зафіксувало у декларації депутата Київської міськради Сергія Харчука недостовірні відомості на суму понад 2,6 млн грн.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

“Національне агентство виявило ознаки кримінального правопорушення за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої Сергієм Харчуком, депутатом Київської міської ради”, - ідеться в повідомленні.

Як інформують у НАЗК, встановлено, що депутат не зазначив у декларації відомості про дві свої квартири, одна з яких, площею 48 м2 , розташована у м. Полтава, а інша, площею 87 м2, – у м. Карлові Вари, Чехія.

“Також декларант не зазначив та невірно зазначив свої доходи, відомості про які містяться у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (про суми доходів, нарахованих фізичним особам податковими агентами, та/або суми доходів, отриманих самозайнятими особами, а також розмір утриманого податку з доходів фізичних осіб). Загальна сума недостовірних відомостей становить 2 634 780,33 грн”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У грудні НАЗК зафіксувало 111 порушень антикорупційного законодавства

Окрім того, зазначають у НАЗК, за ознаками умисного неподання декларацій затверджено 4 обґрунтовані висновки, про що повідомлені органи прокуратури, Національної поліції та Національне антикорупційне бюро.

Зокрема, серед посадовців, які не подали передбачені законом України “Про запобігання корупції” декларації, представники територіальних органів Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції, Головного управління статистики, а також Державної архівної служби України.

У відомстві нагадують, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а також за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу, нагадують у відомстві.

НАЗК також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-