Україна направила РФ запит про допуск консула до українських моряків

Україна направила РФ запит про допуск консула до українських моряків

Укрінформ
Співробітники консульства України у Москві направили офіційні запити до МЗС РФ та до адміністрацій слідчих ізоляторів "Лефортово" та "Матросская тишина" щодо можливості відвідати консулом українських військовополонених.

Про це написала Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Отримала інформацію від консульства України у Москві про те, що його співробітники направили офіційні запити до МЗС Російської Федерації та до адміністрацій слідчих ізоляторів "Лефортово" та "Матросская тишина" щодо можливості відвідати українським консулом наших військовополонених, в тому числі, поранених. Про надходження відповіді повідомлю негайно", - написала Денсова.

Вона зазначила, що у вівторок зранку консульські співробітники будуть з’ясовувати інформацію щодо внутрішньотюремних рахунків, які начебто відкриті для українських моряків, та про порядок переведення на них коштів. За її словами, про це родинам військовополонених буде повідомлено окремо.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Читайте також: Українських моряків у Лефортово переведуть в інші камери - Денісова

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків. Їх обвинувачують у "незаконному перетині кордону"

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що захоплені моряки є військовополоненими, і до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції.

На сьогодні 21 український військовий перебуває в московському СІЗО Лефортово, ще троє поранених - в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-