Харчі для армії: Міноборони назвало недобросовісних постачальників

Харчі для армії: Міноборони назвало недобросовісних постачальників

Укрінформ
Полторак доручив провести перевірку організації харчування особового складу військової частини у м. Києві та виконання умов договору про закупівлю послуг з харчування ТОВ «Укрпродакорд ОР».

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного управління розвитку та супроводження Збройних Сил України полковник Вадим Старощук.

"Під час перевірки виявлено ряд порушень вимог чинних нормативно-правових актів України та умов договору, а саме: виявлено продовольство без документів, які засвідчують безпечність та якість. А саме м’ясне - «М’ясо тушковане з яловичини» — понад 176 тонн, вироблене ТОВ «Візит», Київська обл., м. Узин", - сказав він.

За результатами перевірки міністр оборони доручив Військовій службі правопорядку ЗС України провести службове розслідування. Було здійснено відбір зразків консерви м’ясної «М’ясо тушковане з яловичини» та направлено для проведення лабораторних досліджень. За результатами двох проведених лабораторних досліджень встановлено невідповідність вищезазначених зразків вимогам нормативно-технічної документації ДСТУ, повідомив офіцер.

Наказом Міністерства оборони України винних посадових осіб військової частини притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Читайте також: Міноборони розірвало контракт на будівництво казарм у “Широкому лані”

Наразі, за рішенням міністра оборони України, матеріали розслідування направлено до Головного управління військової прокуратури з метою прийняття правового рішення щодо фірм-постачальників, а також щодо відповідальних за зберігання та контроль в організації харчування особового складу військових посадових осіб.

У відповідності до вимоги міністра оборони України у Збройних Силах проводяться заходи щодо недопущення випадків зловживань військовими посадовими особами та постачальниками, які відповідають за харчування військовослужбовців. Працюють комісії з позаплановими перевірками, за фактами виявлених порушень результати доповідаються особисто міністру оборони України та за його рішенням передаються до правоохоронних органів для прийняття правових рішень, сказав Старощук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-