Україна ніколи не забуде подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - Гройсман

Україна ніколи не забуде подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - Гройсман

Укрінформ
Наслідки аварії на Чорнобильській АЕС були б більшими, якби не героїчний і самовідданий подвиг ліквідаторів, які боролися з вибухом починаючи з перших годин.

На цьому наголосив у зверненні Прем'єр-міністр Володимир Гройсман з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, повідомляє Урядовий портал.

"Вибух на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 р. став трагедією світового масштабу, яка випала насамперед на долю України і наслідки якої відчуваються і сьогодні. Наслідки аварії на Чорнобильській АЕС були б ще більшими, якби не героїчний і самовідданий подвиг ліквідаторів, які боролися з вибухом починаючи з перших годин", - наголосив Гройсман.

За його словами, саме вони першими почали боротися з лихом ціною власного життя і здоров'я, "коли всіх ризиків і масштабів аварії ще ніхто не уявляв, а комуністичний режим їх намагався приховувати від громадськості". 

"Це епохальний подвиг людей, які опинилися з техногенною катастрофою віч-на-віч, які мужньо вистояли, щоб зупинити поширення цього лиха", - підкреслив Прем'єр.

Він побажав ліквідаторам аварії на ЧАЕС міцного здоров'я і довголіття, мирного неба над головою, добробуту та людської вдячності за мужні діяння, і запевнив, що Україна ніколи не забуде цей героїчний подвиг.

Читайте також: В Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. День встановлений в Україні згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-