Міграційна служба заперечує, що

Міграційна служба заперечує, що "відправляла додому" учасницю АТО з Росії

Укрінформ
Учасниця АТО росіянка Юлія Толопа має законні підстави перебувати в Україні, і інформація про те, що Державна міграційна служба нібито вимагає її повернення до Росії, не відповідає дійсності.

Про це  йдеться у заяві ДМС, оприлюдненій на сторінці МВС у Facebook.

“Юлія Толопа має законні підстави для перебування в Україні. Інформація про те, що міграційна служба нібито вимагає повернення Юлії Толопи до країни громадянської належності, у тому числі для оформлення документів, необхідних для подання заяви на прийняття громадянства України, не відповідає дійсності”, - йдеться у повідомленні.

У ДМС зазначили, що, відповідно до законодавства України, особа, яку визнано такою, що потребує додаткового захисту, вважається такою, яка безстроково на законних підставах перебуває на території України.

“Всі необхідні документи Юлія Толопа може отримати в дипломатичному представництві в Україні”, - уточнюється у повідомленні.

4 грудня сама Толопа написала у Facebook, що вона у найближчий час повертається в Росію на вимогу Державної міграційної служби. За її словами, в Росії її розшукує ФСБ.

Як повідомляли українські ЗМІ, Юлія Толопа (позивний - Валькірія), яка з 2014 року брала участь у бойових діях у складі батальону "Айдар", раніше заявляла, що ДМС вимагає від неї довідки про відсутність судимостей в РФ, і вона боїться, що ФСБ може її викрасти, щойно вона зайде на територію консульства Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-