Соболєв заявляє, що топ-корупціонери

Соболєв заявляє, що топ-корупціонери "викрали" вже сімох працівників НАБУ

Укрінформ
Голова комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв завив про "репресії" проти Національного антикорупційного бюро України.

Так він назвав ситуацію з проведенням спецоперації з виявлення злочинного угруповання в Державній міграційній службі України і можливою участю в ній Генеральної прокуратури і Служби безпеки України.

Про це йдеться в його дописі у Facebook, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо репресують Антикорупційне бюро, в нас, як у суспільства, не залишиться жодного мирного способу припинити розкрадання держави. Для захисту незалежності НАБУ потрібний не один захід. Сьогодні я пропоную всім  просто прийти до бюро на Василя Сурикова,3 та висловити свою підтримку. Збираємося з 18:30. Я піду», - наголосив Соболєв.

Також він виказав занепокоєння відсутністю інформації про місцеперебування 7 співробітників НАБУ.

«Від викрадень тих, хто виступає проти них як громадяни, топ-корупціонери перейшли до викрадень тих, хто з ними бореться згідно із законом. Детективів Антикорупційного бюро прямо перед затриманням посадовця здала СБУ. І разом з Генпрокуратурою захопила учасників операції», - написав він.

Читайте також: У Службі безпеки підтвердили, що провели обшуки в НАБУ

Як повідомлялося, у четвер НАБУ заявила про зрив спецоперації, спрямованої на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі України через втручання ГПУ та СБУ.

За інформацією НАБУ, плануються  затримання та арешти ще трьох детективів Бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Крім того, з вечора 29 листопада на зв'язок не виходять 7 працівників НАБУ, які виконували оперативне завдання з документування епізоду за участю першого заступника голови ДМСУ. Їхнє місцезнаходження наразі невідоме.

29 листопада, під час документування одного з епізодів за участю першого заступника Голови Державної міграційної служби України, оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ незаконно затримали детектива Національного бюро, який працював під прикриттям. За інформацією НАБУ, йому інкримінують провокацію хабара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-