Лутковська каже, що неодноразово просила РФ дозволити зустрічі з політв'язнями

Лутковська каже, що неодноразово просила РФ дозволити зустрічі з політв'язнями

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська заявила, що направила кілька звернень до омбудсмена РФ з проханням поновити взаємні візити до осіб, що знаходяться в установах виконання покарань України та РФ.

Відповіді поки що не отримала, заявила вона на прес-конференції в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У грудні 2016 року мій візит до Криму був здійснений у зв'язку зі співпрацею двох омбудсменів. Я відвідала Cімферопольський слідчий ізолятор, Тетяна Москалькова в цей же день відвідала Миколаївський СІЗО. І ми мали можливість поспілкуватися з тими громадянами, які становили інтерес для суспільства України та РФ. Зараз я дуже розраховую на те, що такі візити будуть можливі і в подальшому. При чому не тільки стосовно Криму, а і стосовно РФ. Тому що є на сьогодні велика кількість українців, які знаходяться в установах виконання покарань, або затримані на території РФ. Було декілька моїх листів до колеги омбудсмена РФ з проханням поновити такі візити», -  зазначила Лутковська.

Читайте також: Сущенко розраховує на підтримку Франції у питанні свого звільнення - Le Monde

Окрім того, за її словами, омбудсмену РФ було надано список з більше, ніж 300 громадян Російської Федерації, які знаходяться сьогодні в установах виконання покарань на території України. 

«Я запропонувала колезі відвідати їх (громадян  РФ - ред..)  і відповідно дати можливість мені відвідати тих осіб, які дуже цікаві українському суспільству, для того, щоб розповісти, в яких умовах вони відбувають покарання. Та і просто, чесно кажучи, по-людськи їх підтримати, тому що вони знаходяться в інформаційній ізоляції і відповідно вони навіть не знаю про те, що ми хвилюємося  за них. Поки що, на жаль, на декілька своїх листів я не отримала відповіді», -  сказала омбудсмен. Вона розраховує, що «буде можливість під час будь-яких заходів, незалежно від того, де вони будуть проводитися, особисто зустрітися з пані Тетяною Москальковою і поговорити про те по-жіночому, щоб я пояснила їй свою людську позицію». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-