Сину Авакова вже вручили клопотання про п'ять мільйонів застави - адвокат

Сину Авакова вже вручили клопотання про п'ять мільйонів застави - адвокат

Укрінформ
Сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру Авакову вже вручили клопотання про обрання міри запобіжного заходу.

Про це у коментарі журналістам заявив адвокат Олександра Авакова Андрій Федур.

“Буквально щойно підзахисному вручили клопотання про обрання міри запобіжного заходу - тримання під вартою з можливістю внесення застави 5 мільйонів”, - сказав Федур.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу сину міністра внутрішніх спав Арсена Авакова Олександру Авакову відбудеться орієнтовно через три години, повыдомив Федур.

“Десь через три години буде суд, я так розумію. Нас повідомлять, коли буде судове засідання, в який час і в якому приміщенні Солом'янському суду. Цих даних поки що не знаємо, бо ще не зареєстровані матеріали в суді і справа до розгляду ще не призначена”, - сказав Федур.

На запитання, коли клопотання вже надійде до суду, адвокат зазначив: “Я так розумію, воно попаде буквально хвилин через 20-30, як тільки вони його звідси, нами підписане, в суд завезуть”.

Читайте також: "Рюкзаки Авакова": НАБУ та САП прийшли з обшуками до поліцейських

Як повідомлялося, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляв, що слідство проситиме суд для сина Авакова запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-