Мосійчук хоче ТСК про розслідування замаху на себе

Мосійчук хоче ТСК про розслідування замаху на себе

Укрінформ
Адвокати нардепа Ігоря Мосійчука готують звернення до слідчих у справі про теракт 25 жовтня з вимогою додаткової кваліфікації цього злочину - про подвійне вбивство і про замах на державного діяча.

Про це сам Мосійчук заявив на прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз мої помічники і адвокати готують звернення до слідчих щодо додаткової кваліфікації злочину. Окрім терористичного акту - щодо подвійного вбивства, оскільки загинуло дві людини, і як замах на державного діяча, що передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення", - сказав Мосійчук.

Також Мосійчук зазначив, що його в лікарні відвідували лідер Радикальної партії Олег Ляшко, депутати від БПП, "Народного фронту", "Батьківщини", позафракційні, які висловлювали переконання у необхідності створити тимчасову слідчу комісію з розслідування замаху на нього.

"І всі ми єдині в одній думці: у вівторок наступного тижня парламентське засідання має початися зі створення тимчасової слідчої комісії по розслідуванню замаху на життя народного депутата Ігоря Мосійчука і терористичного акту, який відбувся внаслідок цього", - сказав Мосійчук.

Читайте також: Мосійчук: Версію замаху на підполковника Морміля вигадали, щоб заплутати слідство

Як повідомляв Укрінформ, близько 22.05 в середу, 25 жовтня, біля входу до будинку на вулиці Адама Міцкевича у Києві, де розташована редакція телеканалу Еспресо, стався вибух. Загинув особистий охоронець народного депутата Мосійчука - 31-річний старший сержант поліції Руслан Кушнір. При цьому сам Мосійчук, політолог Віталій Бала і ще двоє перехожих отримали поранення. Вранці 26 жовтня стало відомо, що у лікарні помер ще один постраждалий від вибуху. Це один з перехожих - підполковник МВС у відставці Михайло Морміль.

Подію кваліфіковано як терористичний акт. Розслідуванням займається СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-