Ніч під Радою минула спокійно, біля парламенту - близько 50 наметів

Ніч під Радою минула спокійно, біля парламенту - близько 50 наметів

Відео
Укрінформ
Ніч під Верховною Радою, де у вівторок протестувальники розбили намети, минула спокійно.

Про це повідомляє BBC Україна

Станом на сьому ранку під парламентом - понад сотня людей та приблизно стільки ж правоохоронців. Протестувальники прокидаються, готують сніданок. Загалом під парламентом - близько півсотні наметів.

Уночі генпрокурор Юрій Луценко заявив, що влада їх не зноситиме. Але додав, що вхід у зону мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів, аби уникнути провокацій. Утім, станом на ранок цих рамок не було.

Депутат Єгор Соболєв, який уранці в середу перебував під Радою, розповів журналістам, що близько другої ночі більшість поліції поїхала з-під Ради і жодних сутичок до ранку не було.

Акцію під парламентом організував Рух нових сил екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. До неї залучені кілька партій, зокрема "Самопоміч" і "Свобода", та низка громадських об'єднань.

Читайте також: Поліція не допустить силових протистоянь у центрі Києва - Князєв

Учасники вимагають скасувати депутатську недоторканність, запровадити вибори за відкритими списками та антикорупційний суд.

Депутат Мустафа Найєм з посиланням на спікера Андрія Парубія повідомив, що коаліція погодилася у четвер розглянути дві з трьох вимог: про вибори та скасування недоторканності.

У вівторок акція супроводжувалася сутичками, у яких, за даними поліції, постраждали четверо людей - один поліцейський і троє цивільних.

Увечері стало відомо також про побиття депутата від Блоку Петра Порошенка Олега Барни. Коли Барна вийшов із Верховної Ради і попрямував у бік готелю "Київ", його оточили кілька людей і побили.

Відео: Багмут Павло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-