Російська пропаганда намагається дискредитувати українські ЗМІ - Джапарова

Російська пропаганда намагається дискредитувати українські ЗМІ - Джапарова

Укрінформ
Російська пропаганда вже й не намагається покращити імідж своєї країни, а спрямовує зусилля на дискредитацію України і її ЗМІ.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

"Російські ЗМІ дискредитували себе, і про це всі знають. У світі розуміють, що російська журналістика – це пропаганда... Однак, росіяни кажуть: "О'кей, не вірите російським ЗМІ, але українським ЗМІ теж не можна довіряти... Пропагандистські важелі працюють, тобто зараз стоїть задача не переконати, що Росія – це добре, а що Україна – це теж недобре, що українські ЗМІ – це теж брехня, пропаганда і так далі", - заявила Джапарова.

У цьому контексті вона підкреслила, що українська сторона намагається переконувати міжнародну спільноту, що проти України триває гібридна війна, де одним з основних елементів є інформаційна війна.

Читайте також: Проблеми політв'язнів у Криму неможливо вирішити до деокупації - Джапарова

"Позиція Міністерства інформаційної політики є наступною: ми виборюємо демократичну європейську державу, а це означає певні стандарти, хочемо ми цього чи ні, де для нас свобода – це ключовий стандарт, без якого демократичної держави, у принципі, не можна собі уявити. Але є й інший аспект – війна, на якій реально сьогодні гинуть люди, а у цій війні є ще такий невидимий аспект як інформаційна війна", - наголосила перший заступник міністра інформаційної політики України.

За її словами, інформаційний аспект російської експансії в Україні дуже добре було видно до 2014 року, коли в українських кабельних мережах було 82 російських телеканали, а в Росії — два або три українських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-