В'язень Кремля Клих перебуває у психлікарні – омбудсмен

В'язень Кремля Клих перебуває у психлікарні – омбудсмен

Укрінформ
Український політв'язень Станіслав Клих, якого незаконно засудили у Росії, перебуває на лікуванні у психіатричній лікарні в Магнітогорську.

Про це поінформувала уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова у відповіді на звернення уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, інформує прес-служба українського омбудсмена.

"Москалькова поінформувала, що станом на 4 вересня 2017 року Станіслав Клих перебував на стаціонарному лікуванні у філіалі психіатричної лікарні Федеральної казенної установи охорони здоров'я "Медико-санітарна частина №74 Федеральної служби виконання покарань" Росії в м. Магнітогорську", - йдеться в повідомленні.

За даними омбудсмана РФ, Клиха було госпіталізовано за власною письмовою згодою.

"Зважаючи на поліпшення загального стану Станіслава Клиха, найближчим часом планується його виписка зі стаціонару. Про направлення для подальшого відбування покарання Вам буде повідомлено додатково", - йдеться у листі Москалькової до омбудсмана України.

Читайте також: Захист перевіряє, чи справді Клих у лікарні Магнітогорська

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні у травні 2016 року засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років колонії суворого режиму відповідно за обвинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців у Грозному в 1994-1995 рр.

Карпюк та Клих не визнали своєї провини і категорично заперечували, що були в Чечні. Крім того, під час процесу вони розповіли, що дали свідчення під тортурами.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Клиха і Карпюка політв'язнями.

Минулого тижня з'явилася інформація, що українського політв'язня у РФ Клиха утримують у лікарні у російському Магнітогорську. Лутковська звернулася до російського омбудсмена із проханням встановити місцезнаходження Клиха.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-