Діти Донбасу, які ростуть четвертий рік у війні, подорожуватимуть Україною

Діти Донбасу, які ростуть четвертий рік у війні, подорожуватимуть Україною

Укрінформ
Діти, які постраждали від війни на Донбасі, цього літа подорожуватимуть Україною разом з волонтерським проектом «Мандрівний табір миру».

Про це сказала голова громадської організації «Новий Донбас» Лариса Артюгіна під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Діти, які ростуть четвертий рік у війні – дуже дорослі, і вони мають знати всю правду... Ми хочемо говорити з дітьми про війну і мир, потрібно розуміти природу війни», – сказала Артюгіна.

За словами координатора табору, учасника АТО Вадима Шабаліна, цьогоріч анкету на участь в таборі заповнило 309 дітей, відібрали 26 учасників, середній вік 13-15 років. Діти зібрані з усіх районів: від Маріуполя до Луганщини. Метою табору є розвиток української ідентичності, критичного мислення, підтримка творчого самовираження та сприяння соціальній активності серед дітей з прифронтових територій, вимушених переселенців та дітей воїнів АТО.

Читайте також: У Варшаві на аукціоні зібрали кошти українським дітям зі Сходу

Психолог табору Сусанна Ангелова наголосила, що це не відпочивальний табір, а навчальний. У програмі табору – тренінги, екскурсії, ігри та дискусії. Діти подорожуватимуть всією Україною – від Галичини до Причорноморської Бессарабії.

За інформацією організаторів, табір розпочнеться 31 липня у селі Уніж, Івано-Франківська область, і закінчиться у смт. Сергіївка, Одеська область.

Проект організовано за фінансової підтримки уряду Литовської Республіки. Частина фінансової підтримки забезпечується фундацією «ГуртОМ», – унікальною платформою, яка забезпечує прозоре відслідковування коштів, які було зібрано для реалізації проекту.

Фото: uacrisis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-