Суд завернув до Генпрокуратури справу про хабарі заступника глави МОЗ

Суд завернув до Генпрокуратури справу про хабарі заступника глави МОЗ

Укрінформ
Печерський районний суд Києва відмовився розглядати справу обвинувачуваного у хабарництві заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина.

Про це член правління Центру протидії корупції Олександра Устінова повідомила у Facebook.

«Суд відмовився судити Василишина, бо, увага!!! була порушена підслідність! Людською мовою це означає, що Генпрокуратура не мала права затримувати Василишина і мала передати цю справу НАБУ. Це чорним по білому написано в судовій ухвалі", - зазначила Устінова.

Вона також оприлюднила фото тексту ухвали суду. Згідно з документом, одержання неправомірної вигоди, відповідно до законодавства, є корупційним діянням, і тому затримання Василишина відносилося до компетенції Національного антикорупційного бюро України, а не Генпрокуратури і Служби безпеки України. Таким чином, мало місце порушення процесуальних норм і рішення прокурора про арешт Василишина було визнано незаконним. 

Рішення може бути оскаржено у 7-денний строк з дня проголошення. 

Як повідомлялося, 8 липня 2016 року правоохоронці затримали на "гарячому" заступника міністра охорони здоров'я Василишина. Правоохоронці встановили, що він створив систему поборів із практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операцій в Олександрівській лікарні Києва.

Суд заарештував Василишина і призначив заставу в 2 млн грн. Згодом після внесення застави Василишина звільнили з СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-