Поліція Москви пояснила, для чого затримували Цимбалюка

Поліція Москви пояснила, для чого затримували Цимбалюка

Укрінформ
Поліція Москви пояснила затримання журналіста Романа Цимбалюка і оператора телеканалу "1+1" Микити Бородіна тим, що хотіла з'ясувати персони затриманих.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН.

"Поліція пояснила, що затримала Романа Цимбалюка і його оператора через необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вона затримала. Претензій до Романа Цимбалюка та оператора поліція не заявляла", - сказав Кирилич.

Він розповів, що у відділі поліції Цимбалюка та Бородіна відвідав український консул Геннадій Брескаленко.

"З Романом ще був принаймні донедавна, мені телефонував наш консул Брескаленко, і він дав сигнал, що не було якоїсь мотивації, якогось пояснення. Послались на те, що виникла необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вони затримали, а по суті претензій до Романа і до оператора не було висунуто", - зазначив Кирилич.

У свою чергу, за словами речниці російського МЗС Марії Захарової, наряд викликали люди, які "поскаржилися на крики".

Нагадаємо: ввечері 21 березня стало відомо, що у Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка. Він заявив, що жодних показань давати не збирається. Пізніше стало відомо, що разом зі знімальною групою його відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-