У прокуратурі Молдови заявляють, що суддя Чаус прийшов до них сам

У прокуратурі Молдови заявляють, що суддя Чаус прийшов до них сам

Укрінформ
Правоохоронні органи Молдови готують усю необхідну документацію для передачі Україні затриманого на території країни судді-втікача Миколи Чауса.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу заявив керівник Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь.

«Громадянин Микола Чаус добровільно з'явився в правоохоронні органи Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон. В даний час готуються всі необхідні процесуальні дії для передачі Миколи Чауса Україні», - повідомив Морарь.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 9 серпня 2016 року викрили суддю Чауса під час отримання хабара в сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду на користь підсудного.

Письмове повідомлення про підозру судді у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, складено керівником САП 10 серпня 2016 року і направлено Чаусу 11 серпня 2016 року.

6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання судді і його арешт. Після цього, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний виїхав за територію України.

З 16 серпня суддя Чаус оголошений в національний, а з 11 листопада - у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-