Очільник Нацгвардії пояснив, чому не можна відмовитись від строкової служби

Очільник Нацгвардії пояснив, чому не можна відмовитись від строкової служби

Укрінформ
Цьогорічний бюджет прийнято на користь розвитку, розбудови і підтримки Національної гвардії, але для реалізації середньострокових планів цього замало.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу розповів командувач Національної гвардії України, генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

«На тлі сьогоднішньої спроможності нашої країни, я вважаю, що досить непоганий бюджет прийнято на користь розвитку, розбудови і підтримки Національної гвардії. Але як командувач, який думає на перспективу, зізнаюсь, що для реалізації середньострокових планів цього замало», - сказав він.

За словами Аллерова, у 2016 році фінансування Нацгвардії було на рівні 9,6 мільярда гривень, а на 2017-й – передбачено 10,2 мільярда.

«Однак навіть за такого обсягу фінансування ми не можемо повністю відмовитись від строкової служби. Сьогодні гвардія укомплектована контрактниками лише на 70-73 %, тобто близько 25 % – солдати строкової служби. По-друге, укомплектованість технікою наразі складає лише близько 60 %, тоді як на початку 2016 року було лише 42-43 %. Забезпечення озброєнням і боєприпасами за деякими напрямами сягає тільки 30 %», - пояснив він.

Очільник Нацгвардії нагадав, що боєприпаси в Україні не виробляються, їх треба закуповувати, і на це також отримали кошти.

«Ми вже почали попереднє планування на майбутній рік. І можу сказати, що дещо збільшений обсяг видатків на вирішення соціальних питань наших військовослужбовців. Зокрема, на будівництво нових казарм, гуртожитків і, безумовно, житла заплановано близько 200 мільйонів гривень», додав Юрій Аллеров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-