Звільнення Сворак викликало суперечки серед франківських журналістів

Звільнення Сворак викликало суперечки серед франківських журналістів

Укрінформ
Довкола особи звільненої з полону франківської журналістки Ольги Сворак у місцевому професійному середовищі розгорілися бурхливі дискусії.

Свої думки представники франківських ЗМІ викладають у соцмережах, а місцеве інтернет-видання "Курс" опублікувало окреме дослідження на цю тему.

"Звільнена з полону франківська журналістка вже їде додому". Заголовки такі - хоч ридай на радощах. Та не було і нема ніякої франківської журналістки Ольги Сворак. Було дівчисько, яке щоразу вилітало з роботи за крадіжки і, не буду уточнювати, хрінову поведінку. І всім тут це відомо", - написав у Фейсбуці головний редактор Івано-Франківського інтернет-видання "Курс" Сергій Борис.

Найбільше журналіста обурює те, що Сворак "сама повіялася в Луганськ до свого коханого бойовика і тепер скаржиться, що там - "не курорт", обурений Борис.

Тему кохання не заперечує і сама Ольга Сворак, яка опублікувала своє минулорічне фото.

Воно й викликало численні обговорення у соцмережах. Ось як  коментує фото у Фейсбуці головний редактор в НБН Тетяна Висоцька.

"Фото визволеної з полону франківської "журналістки" Ольги Сворак. Окупований Крим, осінь 2015 року, поруч - чоловік зі значком ЛНР чи ДНР, до якого вона певно потім і поїхала за лінію фронту. Героїчна дівчина, ага. Хочу додати, що після визволення з полону, обидві "бранки" мають пройти ретельну перевірку СБУ на предмет вербування російськими спецслужбами, яке можливо мало місце", - зазначила Висоцька.

На захист Сворак став редактор видання "Голос-інфо" Віталій Чорненський. Саме в цьому виданні працювала Ольга перед тим, як потрапила в полон. "Стосовно писанини Сергія Бориса.... Вважаю, що заяви які зробила ця особа, є цинічними та нікчемними", - написав він, додавши, що такі дописи "у стилі чорного піару" не гідні ані журналіста, ані чоловіка.

Як повідомлялося, учора бойовики передали українській стороні двох бранок Ольгу Сворак та Анжеліку Преснякову. Батьки Сворак, стверджує редакція "Голос-інфо", вдома з нетерпінням чекають на доньку. Чи повернеться вона на роботу у видання, ніхто поки не береться стверджувати.

У червні в мережі Інтернет з'явилось відео, яке розповсюдили бойовики "ЛНР". На ньому Ольгу Сворак  представили як "розсекреченого агента СБУ" з позивним "Мєтєль". Тоді редакція "Голос народу Івано-Франківщини" та "Голос - інфо" підтвердили, що Сворак є кореспондентом їхніх видань і пообіцяли домагатися звільнення журналістки усіма можливими засобами. В редакції запевняли, що Сворак пише на соціальну тематику і  перед затриманням перебувала у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-