Ще один росіянин попросив статус біженця в Україні

Ще один росіянин попросив статус біженця в Україні

Укрінформ
У міжнародному автомобільному пункті пропуску "Нові Яриловичі", що в Чернігівській області, 42-річний громадянин Росії попросив в української сторони статус біженця.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив помічник начальника Чернігівського прикордонного загону - начальник прес-служби підполковник Олександр Дудко.

"42-річний громадянин Росії звернувся до прикордонного наряду з заявою про бажання отримати статус біженця. В ході опитування він заявив, що за свою активну громадянську діяльність та релігійні уподобання на батьківщині піддається кримінальному переслідуванню. На нього чиниться психологічний тиск: на одному з "патріотичних" сайтів розміщується інформація, що він "ворог держави", - розповів Дудко.

За його словами, в ході подальшої перевірки було встановлено, що в червні цього року з аналогічною заявою про надання статусу біженця вже звертався його рідний брат. Такий статус і притулок в Україні йому надали.

Після співбесіди та оформлення відповідних документів чоловіка з кордону направили до управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Як повідомляло агентство, в листопаді статус біженця в "Нових Яриловичах" просив також 45-річний громадянин Росії. Він заявляв, що його на батьківщині переслідують за активну громадянську діяльність, спрямовану проти правлячого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-