Реконструкція автостанції біля Вокзальної площі в Києві коштуватиме до ₴70 мільйонів - експерт

Реконструкція автостанції біля Вокзальної площі в Києві коштуватиме до ₴70 мільйонів - експерт

Укрінформ
Реконструкція автовокзалу “Київ-Пасажирський” на вулиці Симона Петлюри в Києві (так званої “Ями”) коштуватиме від 50 млн до 70 млн гривень.

Про це повідомив генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа під час конференції “Реформування пасажирських автобусних перевезень в Україні”, передає Укрінформ.

“Нам не байдужа доля українського ринку перевезень, який, зокрема, через широкомасштабне вторгнення стикнувся з низкою проблем. Тому вирішили зайнятися реконструкцією “Ями”, яка має хороше розташування (центральна частина міста) та великий попит серед населення - обслуговує понад 10 тис. пасажирів щодня”, - розповів Мазепа.

Він назвав стан автостанції “жахливим” та зазначив, що реконструкція потребує значних вкладень - від 50 до 70 млн грн.

“Наше завдання зараз - зробити реконструкцію, яка буде відповідати всім європейським нормам. Запевняю, найближчим часом стан автостанції значно покращиться”, - сказав гендиректор Concorde Capital.

За його словами, розробка плану реконструкції “Ями” перебуває на фінальному етапі, і найближчим часом обіцяють перейти до втілення проєктних робіт.

“Зараз ми маємо фіналізувати проєкт, затвердити його, далі комунікуватимемо з міською владою через необхідність отримати всі дозволи, відповідно до законодавства”, - уточнив директор інвестиційно-банківського департаменту Concorde Capital Ігор Сотник у коментарі для Укрінформу.

Читайте також: Ремонт тунелю між станціями метро «Тараса Шевченка» та «Почайна» не вплине на їхню роботу - КМДА

Реконструкція відбуватиметься у два етапи, пояснив він. На першому передбачено розмежування руху автобусів та автомобілів, на другому - спорудження власне будівлі автостанції; над розробкою її проєкту активно працюють.

Першу частину роботи вже виконано: на території автостанції облаштовані окремі заїзди для автомобілів та автобусів, розміщені каси. Зараз триває процес підбору орендарів території “Ями” з огляду на потреби пасажирів.

“Хочемо облаштувати комфортну зону очікування. Тут буде фудкорт, зона очікування підвищеного комфорту, дитяча кімната, медичний пункт, камери схову, вбиральні та комерційні приміщення, відповідно до потреб”, - пояснив Сотник.

Крім того, розглядається можливість організації додаткового сервісу для перевізників - СТО та шиномонтаж. Проте поки це лише пропозиція, яку, за словами Сотника, реально технічно втілити.

Як повідомлялося, в Україні почав зростати попит на автобуси. У лютому український автопарк поповнили 180 таких машин, включно з мікроавтобусами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-