Прикарпатські громади з початку року направили на потреби ЗСУ понад ₴25 мільйонів

Прикарпатські громади з початку року направили на потреби ЗСУ понад ₴25 мільйонів

Укрінформ
Прикарпатські громади з початку року скерували на допомогу ЗСУ понад 25 млн грн, з них майже 17,5 млн грн – на придбання дронів.

Про це у коментарі для представників ЗМІ повідомив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні понад 25 млн грн територіальні громади вже використали на допомогу ЗСУ від запланованих на це коштів, з них понад 17,5 млн грн – на закупівлю дронів», - зазначив Стефанчук.

За його словами, загалом в бюджетах територіальних громад на допомогу ЗСУ закладено близько 500 млн грн, і ця цифра постійно зростає.

Читайте також: Вінницька громада передала військовим 20 позашляховиків

«Від січня до березня вона змінилась з плюсом на 80 млн грн. В міру надходження коштів у місцеві бюджети тергромади переглядають виконання своїх бюджетів і направляють вільні залишки на допомогу ЗСУ. Це говорить про те, що громади добре реагують на потреби військових, які збільшуються», - зауважив Стефанчук.

За його підрахунками, до кінця року прикарпатські громади скерують не менше 270 млн грн лише на закупівлю дронів.

Стефанчук також зазначив, що у пріоритеті розвитку інфраструктури прикарпатських громад стала інклюзія. На це громади скеровують переважно кошти міжнародної допомоги.

«Ми розуміємо, що доступ до публічних послуг, бібліотек, шкіл, медзакладів, ЦНАПів та соцзакладів потребує інклюзивності. Якщо говорити про те, скільки сьогодні є людей, які потребують цієї інклюзії, то це - один з пріоритетів витрачання коштів в громадах», - переконаний Стефанчук.

Читайте також: Торік з бюджету Прикарпаття скерували близько110 мільйонів на допомогу захисникам

На його думку, створення такої інфраструктури є соціальною складовою у розвитку громад на 2024 рік.

Як повідомлялось, Кабмін компенсує прифронтовим громадам недоотримання 111 мільйонів грн місцевих податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-