Торік з бюджету Прикарпаття скерували близько ₴110 мільйонів на допомогу захисникам

Торік з бюджету Прикарпаття скерували близько ₴110 мільйонів на допомогу захисникам

Укрінформ
На Прикарпатті у 2023 році з обласного бюджету скерували близько ₴110 мільйонів на допомогу військовим.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, відповідаючи на запитання щодо допомоги військовим.

«У 2023 році ми скерували з обласного бюджету близько 110 млн грн на допомогу військовим», – зазначила Онищук.

За її інформацією, для допомоги захисникам в Івано-Франківській області діють дві програми: щодо забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи на 2023-2027 роки та щодо надання шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби України, військово-патріотичного виховання молоді на 2023-2025 роки.

На переконання Онищук, цих програм поки достатньо, щоб кошти обласного бюджету працювали на підтримку військових.

Читайте також: На базі Коломийської лікарні відкрили реабілітаційне відділення

«Ми постійно доповнюємо ці програми в міру надходження звернень з військових частин. Стараємось реагувати на всі їх запити і забезпечуємо захисників усім необхідним – від найпростіших речей, які потрібні в побуті, і до комп’ютерної техніки, дронів-камікадзе, "Мавіків", прицілів, прожекторів, засобів зв’язку, "Старлінків" та тепловізорів», – зазначила Онищук.

Вона зауважила, що під час закупівлі військового обладнання особливу увагу звертають на його якість. І якщо до повномасштабної війни все необхідне для військових шукати за кордоном, то тепер надають перевагу роботі з українськими виробниками.

«Нам важлива якість цих речей, адже за нею – життя бійців. Співпраця з вітчизняним виробником – це чудово. Бо ми у такий спосіб підтримуємо і військових, і український бізнес. Водночас це значно зменшує час на виконання звернень від військових. Доки звернення ще в дорозі, ми вже виконуємо прохання бійців, бо тримаємо з ними зв’язок телефоном», – пояснила Онищук.

Вона наголосила, що окрім допомоги фронту в області пріоритетною є робота з родинами військових та загиблих.

Як повідомляляв Укрінформ, доброчинці Франції погодились допомогти прикарпатським медзакладам, де лікують військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-