Львів та бельгійський Мехелен стали містами-побратимами

Львів та бельгійський Мехелен стали містами-побратимами

Укрінформ
Львів та бельгійський Мехелен стали містами-побратимами, мери підписали угоду про співпрацю.

Про це у Телеграмі повідомив Львівський міський голова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Бельгійське місто Мехелен стало новим побратимом Львова. Сьогодні підписали угоду про співпрацю з мером міста Бартом Сомерсом», - написав Садовий.

За його словами, уряд Фландрії ухвалив рішення виділити 1,5 мільйона євро на будівництво у Львові Центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні.

Наразі вже триває реконструкція приміщення, де вже цього року запрацює новий реабілітаційний центр. Цей проєкт опрацьовується із закордонними фахівцями, щоб надавати спеціалізовану точкову допомогу українцям, які пройшли складні випробування. Важливим елементом цієї допомоги буде мистецька складова.

Садовий розповів, що він познайомився з Бартом Сомерсом минулого року на Урбан форумі у Львові. Він дуже перейнявся ідеєю та місією екосистеми UNBROKEN ("Незламні"), яку розвивають у Львові. На той час він також працював міністром регіонального розвитку уряду Фландрії. Це один із регіонів Бельгії.

Читайте також: Миколаїв і шотландське місто Глазго стали побратимами

Як повідомлялось, у січні в Нідерландах у міста Гаага відбулося підписання меморандуму про партнерство між Львовом, Вроцлавом та Бредою.

Фото: Андрій Садовий / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-