У Нідерландах підписали меморандум про партнерство між Львовом, Вроцлавом та Бредою

У Нідерландах підписали меморандум про партнерство між Львовом, Вроцлавом та Бредою

Фото
Укрінформ
У Нідерландах відбулося підписання меморандуму про партнерство між Львовом, Вроцлавом та Бредою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, церемонія підписання відбулася в нідерландському місті Бреда за участі посла України в Нідерландах Олександра Карасевича та посла Польщі в Нідерландах Маргарети Кассангани. Міський голова Львова Андрій Садовий взяв участь у заході через відеозв'язок.

У Нідерландах підписали меморандум про партнерство трьох міст / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

“Підписали меморандум про співпрацю між трьома містами Бреда (Нідерланди), Вроцлав (Польща), Львів (Україна). Це важливо, тому що налагодження та активізація муніципальної співпраці - один з наших пріоритетів. На жаль, сьогодні небагато нідерландських міст активно співпрацюють з Україною, і це один з прикладів, який ми будемо популяризувати, промотувати ставити в приклад іншим муніципалітетам. Якщо ми говоримо, що конкретного щодо співпраці, то конкретні проєкти вже відбуваються. Бреда вже допомагає, зокрема, відправляє певну муніципальну техніку, мають плани щодо підтримки й надалі”, - сказав в коментарі Укрінформу посол України в Нідерландах Олександр Карасевич.

Під час церемонії підписання мер міста Бреда Поль Депла відзначив міцний зв'язок між Бредою, Вроцлавом та Львовом.

“Наші міста мають багато спільного, одне з одним історично, але, звичайно, також з точки зору нашої власної структури. Ми можемо багато чому навчитися один в одного і допомагати один одному. Особливо зараз - Львову, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну", - сказав мер міста Бреда Поль Депла.

За його словами, у меморандумі йдеться про те, що у короткостроковій перспективі зосереджуватимуться головним чином на підтримці Львова в надзвичайних ситуаціях, наданні притулку біженцям і сприянні програмам щодо повернення. Також у документі йдеться про запуск спільних проєктів Європейського Союзу з місцевого розвитку та плану відновлення, обміну студентами та викладачами, співпрацю у сферах культури, економіки та торгівлі, сталого розвитку та охорони навколишнього середовища.

Читайте також: Вінниця, Нансі й Карлсруе домовилися про потрійне побратимство

Своєю чергою віцемер Вроцлава Якуб Мазур відзначив мужність українців та незламність і запевнив про готовність допомагати.

Міський голова Львова Андрій Садовий показав відео про Україну, наслідки російської агресії та незламних українців, які попри важкі травми, втрачені кінцівки встають на ноги.

“Сьогодні в Україні ми створюємо своє майбутнє. І сьогодні наш крок, наша домовленість, дуже важлива для мене, для мого міста. І я бачу співпрацю. Це дуже важливо”, - сказав Садовий.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2023 року Київ підписав меморандум про партнерство з Копенгагеном.

Мер Києва Віталій Кличко та лорд-мер Копенгагена Софі Хесторп Андерсен підписали меморандум про партнерство міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-