Центр протидії дезінформації спростовує фейки росіян про «підготовку здачі Харкова»

Центр протидії дезінформації спростовує фейки росіян про «підготовку здачі Харкова»

Укрінформ
Завдаючи терористичних ударів по Харкову, росіяни одночасно посилюють «пропаганду страху» та спроби інформаційного впливу на цивільних мешканців міста.

Про це повідомляє у Телеграмі Центр протидії дезінформації, передає Укрінформ.

«Пропагандистські ресурси РФ продовжують інформаційну кампанію навколо Харкова. Наразі ворогом поширюється наратив, що нібито міська влада Харкова «готується до здачі міста російським військам». Мовляв, харківські чиновники збираються найближчим часом тікати з міста, вивозять цінні речі й документи, виводять кошти тощо», - йдеться у дописі.

Зазначається, що центр уже застерігав, що такими фейковими повідомленнями росіяни намагаються спровокувати серед харків’ян недовіру до органів влади, посіяти панічні настрої, аби якомога більше людей виїхало з міста.

Читайте також: Ворожі ЗМІ запустили фейк щодо «продажу» Одещини та Миколаївщини Франції і Британії - ЦПД

Насправді ж, наголошують у ЦПД, наразі РФ не має достатньо військових сил і засобів для захоплення Харкова. Сили оборони України на Харківському напрямку щодня посилюють оборонні споруди та готові до будь-яких дій ворога. На сьогодні загрози захоплення або оточення міста немає, зауважили у центрі.

Як повідомляв Укрінформ, роспропаганда розповсюджує серед мешканців Харкова фейкові повідомлення нібито від ДСНС України про можливе оточення Харкова найближчим часом з рекомендаціями залишити місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-