Відсторонений мер Сум Лисенко подав позов - намагається поновитися на посаді

Відсторонений мер Сум Лисенко подав позов - намагається поновитися на посаді

Укрінформ
Відсторонений від посади міського голови Сум Олександр Лисенко подав позов до Сумського окружного адмінсуду про поновлення його на посаді.

Про це з посиланням на пресслужбу суду повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"У своєму позові Олександр Лисенко вимагає визнати незаконним його усунення з посади та повернути йому всі колишні повноваження міського голови", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позов надійшов 29 лютого, наразі дата розгляду ще не призначена.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року НАБУ і САП спільно з СБУ затримали міського голову міста Суми Олександра Лисенка та його заступника Олександра Журбу на одержанні ними частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис. грн від місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття. 3 жовтня Лисенку та Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368, згодом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. 5 жовтня міського голову Сум Лисенка випустили під заставу. Розмір застави склав 3 мільйони гривень.

Згодом САП звернулася до Вищого антикорупційного суду з клопотанням про відсторонення від посади міського голови Сум Лисенка. ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП і відсторонив Лисенка від виконання обов'язків до 9 грудня. 8 грудня у САП повідомили, що слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та відсторонив ще на два місяці від займаної посади міського голову Сум Лисенка.

Читайте також: Відсторонений від посади мер Рівного заявив, що його оголосили в розшук у Росії

31 січня 2024 року депутати Сумської міськради проголосували за дострокове припинення повноважень мера Лисенка.

Із листопада 2023 року в місті Суми указом Президента діє міська військова адміністрація.

Фото: Суспільне Суми

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-