В Одесі затримали двох іноземців, які зливали росіянам дані про розміщення ЗСУ

В Одесі затримали двох іноземців, які зливали росіянам дані про розміщення ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Одесі двох іноземців - агентів ФСБ РФ, які передавали ворогу дані про розташування Сил оборони в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Спецслужба зірвала нову спробу російських загарбників завдати вогневого ураження по місцях дислокації Сил оборони в Одеській області. Серед основних цілей агресора були штаби командування Збройних сил України на південному напрямку.

Відео: СБУ

“Для виконання ворожого завдання ФСБ залучила двох своїх агентів – громадян однієї з країн Південного Кавказу, які проживали в Одесі”, - ідеться у повідомленні.

За вказівкою російської спецслужби ці фігуранти розвідували місця базування українських військ, щоб зафіксувати їх координати на Google-картах.

Після встановлення геолокацій потрібних об’єктів агенти збирали максимум інформації про наявний там особовий склад, військову техніку та особливості роботи.

Таким чином вони сподівались ідентифікувати пункти управління та бойові підрозділи ЗСУ, щоб прозвітувати ФСБ.

Для збору розвідданих російські агенти обходили вулиці Одеси й приховано фіксували потенційні цілі.

Разом з цим вони використовували свої зв’язки серед місцевих жителів для отримання інформації про українських військових.

Також фігуранти створили у місті громадську організацію, яка діяла під виглядом надання допомоги для легалізації громадян інших країн в Україні. При цьому насправді у стінах ГО іноземців намагалися завербувати до власної мережі інформаторів.

У разі отримання розвідданих загарбники планували здійснити серію прицільних ракетно-дронових ударів по військовій інфраструктурі та бойових позиціях ЗСУ.

Після виконання ворожого завдання агенти сподівались влаштуватися до ФСБ.

Співробітники СБУ викрили поплічників агресора ще на початковому етапі їхньої розвідувально-підривної діяльності.

Потім СБУ провела поетапне документування, яке дозволило повністю відстежити маршрути переміщення фігурантів і затримати їх, коли ті проводили дорозвідку поблизу одного з об’єктів.

Читайте також: СБУ затримала «крота» у ЗСУ, який наводив ракети по українських позиціях

На місці затримання у зловмисників був вилучений телефон, який вони використовували тільки для спілкування з ФСБ.

Слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив покарання у вигляді 15 років за ґратами агенту Федеральної служби безпеки РФ, який готував ракетні удари російських військ по аеродромах Сил оборони в Кіровоградській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-