У драмтеатрі Маріуполя упав фронтон - знищені всі скульптури

У драмтеатрі Маріуполя упав фронтон - знищені всі скульптури

Фото
Укрінформ
У тимчасово окупованому армією РФ Маріуполі у драмтеатрі, котрий наразі загарбники намагаються відновити після того, як зруйнували авіабомбою у 2022 році, упав фронтон, у результаті знищено всі скульптури.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Росіяни добили драмтеатр. Буквально. Вісім з дев'яти скульптур, що прикрашали тимпан фронтону драматичного театру і дивом вижили після бомбардування, вчора було знищено дупорукістю росіян. При «восстановлении» драмтеатра фронтон рухнув та знищив всі скульптури вщент», - написав Андрющенко під відповідним фото.

Він зазначив, що маріупольцям при тому «обережно повідомили, а попросту збрехали», що скульптури зняли на реконструкцію.

«Якщо реконструкція - це викинути в смітник оригінал та спробувати замінити підробкою, то так. Стандартна реконструкція Маріуполя», - додав радник мера.

Читайте також: У Маріуполі загарбники знищують археологічну пам’ятку - курган «Дід»

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня 2022 року російський літак скинув дві надпотужні (ймовірно 500-кілограмові) бомби на будівлю Маріупольського драмтеатру. Ворога не зупинив навіть надпис «Діти» перед театром. Внаслідок цього бомбардування загинуло від 300 до 600 дітей та дорослих, що ховались у приміщенні від бомб росіян.

У Міністерстві культури та інформаційної політики України назвали удар по Маріупольському драмтеатру одним із найстрашніших російських злочинів, який неможливо забути і пробачити.

Фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-