Постраждалих із тяжкими пораненнями внаслідок удару по Харкову немає - міськрада

Постраждалих із тяжкими пораненнями внаслідок удару по Харкову немає - міськрада

Фото
Укрінформ
Постраждалих із тяжкими пораненнями внаслідок російського удару по Харкову немає, всі мають травми середнього ступеню тяжкості чи легкі.

Про це на місці удару сказав журналістам директор департаменту в справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко, передає кореспондент Укрінформу.

“Була інформація, що двоє постраждалих перебувають у тяжкому стані - на щастя, ні, всі в середньому або легкому. Один загиблий”, - сказав Сидоренко.

Він зауважив, що удар стався, коли більшості мешканців зруйнованих будинків не було вдома.

Читайте також: По Харкову вперше з 2022 року вдарили авіабомбами

“"Приліт" був у робочий час і дуже багато людей не було вдома. Зараз вони починають повертатися і бачать, що тут сталося. Завтра роботи триватимуть із закриття контурів, вивезення сміття”, - зазначив Сидоренко.

За словами начальника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, боєприпаси УМПБ Д-30, якими росіяни вперше ударили по Харкову, значно дешевші за ракети, але КАБи мають більшу руйнівну дію.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що російська армія випробовує на цивільному населенню модифіковані бомби.

“Жахливий терор серед білого дня проти цивільного населення. Проти дітей, жінок. Звичайних мирних людей. Схоже, росіяни вирішили випробовувати свої модифіковані бомби на мешканцях житлової забудови. По дитячому майданчику, по школі, по лікарні”, - написав він у Телеграмі.

Читайте також: У Харкові внаслідок ворожого авіаудару постраждали щонайменше 19 людей - Зеленський

Як повідомлялося, 27 березня близько 16-ї години в Харкові пролунали вибухи - росіяни завдали удару по Шевченківському району. Частково зруйновані два будинки, пошкоджені ще щонайменше 14, лікарня, навчальний заклад. Загинув чоловік, який перебував на вулиці, дістали поранення 19 осіб, серед яких четверо дітей.

Атака на Харків / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За даними поліції та прокуратури, росіяни застосували два УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-