На Донеччині у громадах уздовж лінії фронту залишаються 3144 дитини

На Донеччині у громадах уздовж лінії фронту залишаються 3144 дитини

Укрінформ
У Донецькій області у громадах уздовж лінії фронту на сьогодні залишаються 3144 дитини, серед них 23 - у найбільш небезпечних Торецькій та Курахівській.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає Укрінформ.

«Зараз вздовж лінії фронту (на Донеччині – ред.) знаходяться 3144 дитини. Це в Лиманській, Костянтинівській, Селидівській та Курахівській громадах. Зараз триває обов’язкова евакуація з області та в деяких населених пунктах примусова евакуація», - сказав очільник області.

За його словами, примусова евакуація дітей триває у Торецькій та Курахівській громадах. Наразі в Торецькій знаходяться 14 дітей, в Курахівській – 9, це в тих населених пунктах, де була визначена примусова евакуація.

Філашкін додав, що за минулу добу з Донецького регіону евакуйовані 462 людини, з них 42 дитини.

Читайте також: З обстрілюваного Торецька «Білі янголи» евакуювали ще двох малюків та підлітка

За його словами, на території Донеччини до повномасштабного вторгнення Росії в Україну мешкало 1 млн 900 тис. людей, наразі залишаються 470 - 480 тис.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

З 23 лютого 2022 року з області евакуйовано понад 1 млн 400 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-