Міжнародні інституції вже надали Луганщині допомоги майже на ₴49 мільйонів - Лисогор

Міжнародні інституції вже надали Луганщині допомоги майже на ₴49 мільйонів - Лисогор

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародні партнери Луганщини, зокрема USAID, ПРООН та інші, надали області допомогу на суму майже 49 млн грн, в основному сучасним обладнанням.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор в інтерв’ю Укрінформу, яке найближчим часом буде опубліковане.

«Проводиться систематична робота з міжнародними партнерами щодо забезпечення та отримання допомоги для потреб області. Загальна сума допомоги склала 48 918 939,45 грн. Так USAID передала дев’ять одиниць спеціалізованої техніки для семи громад області – Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної, Старобільська, Красноріченська», - розповів Лисогор.

Він уточнив, що отримані екскаватори і телескопічні навантажувачі з додатковими комплектами шин. Загальна сума допомоги склала 33,1 млн грн.

Крім того, Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) передав громадам Луганщини три одиниці техніки: вакуумну мулососну машину, гусеничний екскаватор та легковий автомобіль Volkswagen T6.1.

Читайте також: Луганська ОВА уклала вісім угод про співробітництво з окремими регіонами восьми країн

ПРООН передав спеціально обладнане авто для надання мобільних медичних послуг у Дніпрі, спеціальний автомобіль для мобільних груп з технічного обстеження будівель та споруд.

«Техніка використовується у Харківській та Дніпропетровській областях, безумовно, на договірних засадах. Певні відрахування ідуть до бюджетів громад», - зазначив очільник Луганської ОВА.

Як повідомлялося, Україна в минулому році отримала міжнародної допомоги майже на $37,4 мільярда.

Повню версію інтерв’ю з Артемом Лисогором незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Фото: Луганська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-