Луганська ОВА уклала вісім угод про співробітництво з окремими регіонами восьми країн

Луганська ОВА уклала вісім угод про співробітництво з окремими регіонами восьми країн

Укрінформ
Рамкові угоди про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з окремими регіонами країн Європи та Азії уклала Луганщина за останні півтора року.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Луганською обласною адміністрацією укладено вісім міжрегіональних рамкових угод про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з окремими регіонами Польщі, Болгарії, Таджикистану, КНР, Франції, Австрії, Боснії та Герцеговини та Грузії. Зокрема у 2023 році було підписано Виконавчу угоду між Луганською ОДА та Люблінським воєводством (Республіка Польща) під час зустрічі з його представниками», - повідомив Лисогор.

За його словами, ця угода передбачає співпрацю у торгово-економічному, науково-технічному та культурному співробітництві. Партнери вже надали гуманітарну допомогу: медичні вироби, продукти харчування, засоби особистої гігієни, побутову хімію, електрогенератори, ноутбуки тощо.

Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав автомобіль швидкої допомоги. 50 дітей з Луганщини їздили на оздоровлення до Люблінського воєводства минулого літа.

Читайте також: У переліку пошкоджених об’єктів Луганщини понад 14 тисяч будівель - Лисогор

«Якщо ж говорити про міжмуніципальний рівень співробітництва, то підписано чотири угоди, а саме: угода між містом Сватове та містом Плунге (Литва); угода про партнерство між Кремінною та Ключборком (Польща); угода про економічне та культурне співробітництво між Сєвєродонецьком та Вількавішкіськом (Литва); угода про економічне і культурне співробітництво міст-побратимів Сєвєродонецьк та Єленя Гура (Польща)», - зауважив очільник Луганщини.

Як повідомляв Укрінформ, Луганська область отримала від Червоного Хреста 23 генератори та мастила.

Фото: Луганська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-